Installeer een zonneboiler en laat de zon het werk voor jou doen

Kies voor de ecologische oplossing

Steeds meer mensen maken gebruik van zonnepanelen om op een milieuvriendelijke manier energie op te wekken. Bovendien is het ook goed voor de portemonnee. Met een zonneboiler kan je ook dankzij de stralen van de zon je water verwarmen voor sanitair en/of verwarming. Profiteer van de warmte van de zon en doe een beroep op Andries-Cornelis & Zonen, de ervaren installateurs van zonneboilers in Oost- en West-Vlaanderen.

Zonneboilers
Goed voor het milieu
Zonneboilers
Tot 40% besparen op je energiefactuur voor warm water
Zonneboilers
Mooie premie van de Vlaamse overheid
Zonneboilers
Ervaren installateurs van zonneboilers

Wat is een zonneboiler en hoe werkt het?

Een zonneboiler ziet eruit als een gewone boiler, maar is verbonden met een zonnecollector op het dak van de woning. Die ‘verzamelt’ zonnewarmte om het water in de boiler op te warmen. De warmte die een zonnecollector van amper 1m2 jaarlijks vergaart, moet anders opgewekt worden door 100 liter stookolie of 100m3 aardgas.
Op die manier bespaar je fiks op de energiefactuur, tot wel 40%! Je betaalt namelijk enkel de installatie zelf van de zonneboiler. De terugverdientijd van een zonneboiler ligt gemiddeld op 20 jaar. Daarnaast stoot je zo niets van CO2 uit, al is een aanvullende boiler waarschijnlijk nog noodzakelijk.

Zonneboilers
Zonneboilers

Premie van de netbeheerder

Om de bevolking aan te moedigen milieuvriendelijke maatregelen te nemen voorziet de overheid een premie voor zonneboilers. Meer informatie hierover vind je op de website van de Vlaamse overheid. En om te weten of een zonneboiler wel voldoende oplevert bij jouw woning of kantoorgebouw heeft de overheid een tool in het leven geroepen. Aan de hand van een slimme zonnekaart kan je zelf berekenen hoeveel de installatie van een zonneboiler op je dak kan kosten én hoeveel het je opbrengt.