Professionele installateur van ventilatiesystemen

Adem frisse lucht in dankzij onze vakmannen

Een goed werkend ventilatiesysteem is noodzakelijk voor een gezond klimaat in jouw woning. Het zorgt er niet alleen voor dat verse lucht wordt aangevoerd, het voert ook vuile lucht af. Bij nieuwbouwwoningen is ventilatie installeren zelfs verplicht. Schakel altijd een ervaren professional zoals Andries-Cornelis & Zonen in.
Ventilatie
Beter voor de gezondheid
Ventilatie
Verplicht bij nieuwbouwwoningen
Ventilatie
Renteloze Energielening
Ventilatie
Ervaren installateur van ventilatiesystemen

Waarom is je woning ventileren belangrijk?

Het voordeel van ventilatie in je woning is drieledig.

  • Toevoer verse lucht: zonder toevoer van verse lucht kan er ook geen nieuwe zuurstof in huis komen. Ventilatie zorgt ervoor dat het aangenamer vertoeven is.
  • Afvoer vochtige lucht: vocht in huis kan voor heel wat problemen zorgen. Het zorgt voor condens op de ramen of soms zelfs schimmel op de muur. Die is zeer slecht voor de gezondheid. Daarom is een badkamerventilator essentieel.
  • Geen vieze geurtjes: vocht en vuile lucht kunnen al snel voor een muffe geur zorgen. Dit vermijd je makkelijk met ventilatie.

Ventilatiesysteem C of D?

Tegenwoordig zijn de meeste ventilatiesystemen van type C of D. Wij zijn installateur van beide types van ventilatiesystemen. Type C is een combinatie van natuurlijke en mechanische ventilatie. Roosters voeren op natuurlijke wijze verse lucht aan, terwijl vuile lucht wordt afgevoerd door de mechanische ventilator. Een ventilatiesysteem type D is volledig mechanisch. Dit heeft als voordeel dat de lucht permanent gefilterd wordt. Bij dit systeem is ook balansventilatie mogelijk en je kan met warmteterugwinning werken. Het systeem recupereert dan de warmte uit de vervuilde lucht voor de verse lucht.

Energielening van de Vlaamse overheid

De Vlaamse overheid beloont mensen die inspanningen leveren om energie te sparen. Onder bepaalde voorwaarden kan je profiteren van een renteloze Energielening om een ventilatiesysteem te laten installeren. Dit voordeel geldt ook voor warmtepompen en zonneboilers.