Doe een beroep op een professionele airco-installateur

De beste service met topmateriaal

De laatste jaren krijgen we steeds vaker uitzonderlijk warme zomerdagen. Een vaste airco installeren lijkt daarom geen overbodige luxe meer. Bovendien filteren moderne airco’s ook de lucht waardoor de lucht die binnenkomt gezonder is. In sommige gevallen kan de airco zelfs als verwarming dienst doen. Laat daarom een airco installeren door Andries-Cornelis & Zonen, de erkende airco-installateur in West- en Oost-Vlaanderen.

Airco
Materiaal van topkwaliteit
Airco
Meerdere ruimtes tegelijk koelen
Airco
Advies op maat
Airco
Gecertificeerd voor onderhoud

Welke soort airconditioning kies jij?

Er zijn in se twee soorten airco’s: mobiele en vaste. Het voordeel van mobiele airco’s is dat je ze gemakkelijk kan verplaatsen. Dat kan niet met een vaste airco met of zonder buitenunit waarvoor je een erkende airco-installateur nodig hebt. Het voordeel van een vaste airco met split unit is dan weer dat je meerdere ruimtes tegelijk kan koelen.

Bovendien kies je zelf waar je de binnenunit precies plaatst: hoog tegen de muur, tegen het plafond of op de vloer. Je kan ook kiezen voor kanaalairco, waarbij het systeem weggewerkt zit en je enkel het rooster ziet. In nieuwbouwwoningen of bij grote renovaties opteert men vaak voor deze soort.

In welke ruimte plaats je airco?

Er zijn een aantal kamers in huis waar het logisch is om een airco te laten installeren.

  • Slaapkamer: Een goede nachtrust is belangrijk voor onze gezondheid en onze productiviteit overdag. Maar de slaap vatten in een verzengende hitte is niet eenvoudig. Laat daarom een airco installeren in je slaapkamer.
  • Woonkamer: Een andere logische keuze is de woonkamer omdat je daar toch heel wat tijd doorbrengt. Bovendien is deze ruimte vaak open waardoor de luchtstroom zich goed doorheen de woning kan verplaatsen. Vraag zeker ons advies om de beste plaats te ontdekken.
  • Werkruimte: In warme omstandigheden is het moeilijker om je te concentreren. Het is daarom aangewezen een airco te installeren in je bureau of kantoor.

Airco-onderhoud

We raden aan je airco gemiddeld 1 keer per jaar aan een onderhoud te onderwerpen. Vanaf een bepaalde grootte is onderhoud zelfs verplicht. Bij een verplicht onderhoud is ook een lektest verplicht, die moet worden uitgevoerd door een gecertificeerd airco-installateur.

Een slecht onderhouden airco heeft nogal wat nadelen. Zo zal hij onder andere meer lawaai beginnen maken. Een borrelend geluid in de airco is vaak het signaal dat het koelmiddel lekt. Daarnaast zal je het ook merken op je energierekening en het duurt een pak langer om een ruimte gekoeld te krijgen.